Å gi navn til et begravelsesbyrå

Hva skal barnet hete? Da vi etablerte begravelsesbyrå, måtte vi bestemme navnet. Navnet ble Akasien begravelsesbyrå. Begravelsesbyrået kunne tatt navn etter stedet der vi etablerte basen vår. Men vi ville tenke større. Vi ville skape vår egen profil.

Akasietreet

Det ble Akasien begravelsesbyrå. Ingen av oss var botanikere. Men daglig leder hadde bakgrunn som prest, og kjente til at akasietreet blir brukt hos en av profetene i Bibelen. Vi syntes det kunne være et fint symbol.

Håp

En dag skal akasietrær vokse frem i ørkenen, står det om i Det gamle testamentet. Selv om det er vanskelig når vi har mistet noen, går det an å tro på livskreftene. Også hos Frimurerne er akasiekvisten et symbol på livets seier over døden. Akasietreet er ofte eviggrønt.

Vi vil være med og tilrettelegge slik at det blir en riktig ramme om gravferden. Vi tror at avskjeden kan hjelpe oss å legge noe bak oss. Slik at avskjeden også bærer i seg håp for livet videre.

Mangfold

Akasie er en mangfoldig planteslekt. Det er viktig for oss å tilrettelegge for ulike typer avskjed. Vi legger ingen føringer på kirkelig gravferd, livssynsåpen gravferd, eller gravferd i regi av annet trossamfunn. Vi tilrettelegger for det som er viktig i hver enkelt situasjon.

Styrke

Akasie er et hardt treslag. Det tåler mye, og kan brukes ute i vær og vind. Det kan både ha torner og blomster. Det er begge deler, det vonde og det gode. Og nektaren gir nydelig smak til akasie-honningen. I en vanskelig situasjon, kan det gi styrke å se på det som er godt. Treet har et vakkert, karakteristisk mønster.

Logo

Store akasietrær er flotte å se på. De gir ly og skygge. Men Akasien begravelsesbyrå er ikke stort. Vi ønsker å være et nært og personlig begravelsesbyrå, og tilrettelegge for en avskjed med omtanke. Derfor har vi ikke det imponerende og synlige akasietreet i logoen. Vi fokuserer heller på de små detaljene: Frøbelgen som mangler et frø, de gule eller kanskje lilla blomstene, de karakteristiske og ofte eviggrønne bladene. Vi har nærhet til detaljene. Det gjelder også i avskjeden.

til toppen